Un medic rezident de la Timișoara, în vârstă de 28 de ani, s-a sinucis.
UPDATE. „Medicul rezident avea 28 de ani. A lucrat pe Covid o bună perioadă de timp, în ultimele zile a lucrat pe ATI normal. Am fost informaţi în această dimineaţă de faptul că acesta a fost găsit decedat în locuinţa sa. Necropsia va stabili ce anume s-a întâmplat.
Colectivul SCJUPBT îşi exprima regretul vis a via de aceasta tragedie nemărginită”, au transmis reprezentanţii Spitalului Judeţean din Timişoara, potrivit tion.ro.
„Suntem devastaţi, colegul nostru, cel mai probabil o victimă a burnout-ului, care a afectat şi de persoanele de la ATI. Suntem devastaţi de durere, era un tânăr de mare perspectivă”, a declarat Dorel Săndesc, potrivit sursei citate.
Medicul lucra la Spitalul Județean din Timișoara și, potrivit colegilor, el se plângea de epuizare în ultima perioadă, transmite antena3.ro.
La fața locului a ajuns un echipaj de ambulanță, dar, o oră mai târziu, s-a constatat decesul medicului.
A fost deschis și un dosar de ucidere din culpă.
Tânărul ieșise din tura de noapte, iar în ultima perioadă lucrase doar pe secția COVID.
Mama acestuia a sunat aseară în jurul orei 22 la 112 și a explicat că fiul ei, rezident la SJ Timișoara, este căzut la pământ.
Potrivit primelor informații, medicul și-ar fi injectat substanțe care se folosesc în secțiile ATI.
Proiectul pilot în România de evaluare a epuizării fizice şi a stresului profesional în rândul cadrelor medicale de la Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş” Timişoara a scos la iveală că 56,37% dintre medicii, asistentele medicale, infirmierele, brancardierii şi restul personalului chestionat prezintă un nivel mediu sau ridicat de burnout (epuizare fizică şi stres). Rezultatele au fost anunțate, luni, de managerul spitalului, dr. Cristian Oancea.
Laura Zarafin, medic anestezist la Spitalul Colentina, a răbufnit la adresa celor care susțin că doctorii din România sunt slabi pregătiți și că din pricina lor se întâmplă cele mai multe tragedii.
Cadrul medical susține că doctorii ar trebui apreciați și priviți ca niște eroi, ca urmare a efortului pe care l-au făcut de la începutul pandemiei de coronavirus, perioadă care i-ar fi marcat enorm, din toate punctele de vedere.
Totodată, Laura Zarafin îi invită pe “haterii de profesie” la o vizită pe secțiile ATI, ocazie cu care pot vedea cum sunt îngrijiți pacienții infectați cu COVID-19.